Hoe zet je een tv meubel in elkaar?

Mechatronica vacatures vinden: hoe werkt dat?
November 22, 2022
Doe het zelf: een tuinhuis maken!
December 9, 2022
Show all

Hoe zet je een tv meubel in elkaar?

Een tv meubel is een onmisbaar meubelstuk in de woonkamer. Iedere avond of in het weekend plof je lekker op de bank met je benen omhoog om jouw favoriete films of serie te kijken. Je tv staat op een tv meubel zodat je tv de juiste hoogte heeft. Daarnaast kan een tv meubel sfeer toevoegen aan de kamer. De kabels van de tv worden netjes weggewerkt achter het tv meubel en je hebt vaak wat extra opbergruimte. Maar hoe zet je een tv meubel in elkaar? Dit hangt puur af van het model dat je aanschaft.

Altijd een duidelijke handleiding meegeleverd

Bij de aanschaf van een tv meubel krijg je altijd een duidelijke handleiding meegeleverd. Zo zie je stap voor stap hoe je het tv meubel in elkaar kunt zetten. In sommige gevallen hoef je enkel de wieltjes eronder te draaien of de poten vast te zetten. In andere gevallen gaat het om een bouwpakket waarbij alle onderdelen aan elkaar bevestigd dienen te worden. Een tv meubel wat slechts uit één geheel bestaat is het makkelijkst. Deze zet je op de juiste plek op een prettige afstand van de bank en je bent klaar. Met behulp van de handleiding kan iedereen eenvoudig een tv meubel in elkaar zetten. Vaak krijg je ook de juiste bevestigingsmaterialen meegeleverd zoals schroeven en een inbussleutel. 

Een staand of hangend model

Je kunt kiezen tussen een tv meubel welke op de grond staat of een hangend tv meubel. Deze wordt aan de muur bevestigd onder de tv. Dit type meubel dient goed aan de muur te worden bevestigd zodat deze stevig op zijn plaats blijft zitten. Vaak wordt dit type meubel onder een tv gehangen die ook bevestigd is aan de muur. Het gewicht van de tv rust dan niet op het hangende meubel. Door een breed aanbod aan diverse tv meubels vind je altijd wel een mooi model dat past bij het interieur en het formaat van de tv. Tegenwoordig worden de tv’s steeds groter. Het is dan mooi als deze nog binnen de kaders van het tv meubels past.

Werkwijze

De tv meubels van tegenwoordig zijn vrij gemakkelijk zelf te installeren. Zoals we hebben besproken krijg je vaak een uitgebreide handleiding mee. Daarnaast zijn er tal van video’s op Youtube die je kunt gebruiken. Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe je stap voor stap een TV meubel installeert. Je kunt deze stappen eenvoudig volgen om je eigen TV meubel in elkaar te zetten. Ben je minder handig en lukt het jouw niet om deze in elkaar te zetten? Vraag dan advies aan de fabrikant. Over het algemeen hebben fabrikanten hun eigen installatieteam. Zij kunnen het TV meubel gemakkelijk voor jouw in elkaar zetten. Voordat je het weet heb je je TV meubel geplaatst. Dus, heb je besloten om een TV meubel aan te schaffen? Weet je niet hoe je deze moet installeren? Bekijk dan allereerst de handleiding van de fabrikant. Kom je er niet helemaal uit? Ga dan op zoek naar een Youtube video waar de installatie stap voor stap wordt uitgelegd. Lukt het nog steeds niet? Bel dan de fabrikant op, en laat hun team het voor jou installeren.

Comments are closed.