Wat heb je nodig voor een badkamer verbouwing?
December 9, 2022
Wat is GRC?
December 9, 2022
Show all

Wat doe je met vangrails?

Een vangrail wordt onder andere gebruikt als fysieke barrière om te voorkomen dat voetgangers, voertuigen en andere objecten per ongeluk van een hoge plaats vallen, zoals van een klif. Ze worden vaak aangetroffen aan de zijkanten van bruggen en voor ingangen van gebouwen. Vangrails zijn een gemeenschappelijk kenmerk op wegen en snelwegen. Ze voorkomen dat voertuigen de andere kant van de weg op kunnen rijden. Maar ook in bedrijfspanden, bedrijfsterreinen, distributiecentra en parkeergarages worden vangrails veel toegepast. Het gebruik van vangrails op bedrijfsterreinen is om mensen en andere objecten te beschermen tegen verkeer op het bedrijfsterrein. Wat kun je dan doen met de vangrails? Hier zijn verschillende mogelijkheden.

Voorkom ongeoorloofde toegang

Naast aanrijbeveiliging, zijn vangrails ook nuttig als beschermende begrenzingen. Ze kunnen ongeautoriseerde toegang tot gevaarlijke plekken voorkomen. De installatie van vangrails is een must op gevaarlijke werkplekken. Dit systeem kan werknemers beschermen tegen ongewenste incidenten, verwondingen of zelfs de dood. Je kunt bijvoorbeeld vangrails plaatsen rond hoogspannings gebieden. Zo zijn je werknemers zich meer bewust van het gevaar. De aanwezigheid van vangrails in een felle kleur zal mensen waarschuwen voor gevaren. Daarnaast zie je ook vaak kleinere vangrails in fabrieken of in magazijnen, die bijvoorbeeld belangrijke apparatuur beschermen tegen vorkheftrucks en andere kleine voertuigen. Een vangrail is multifunctioneel en wordt daarom voor verschillende doeleinden toegepast.

Gebruik vangrails voor barriere

Vangrails kunnen fungeren als barrières om te voorkomen dat auto’s tegen objecten zoals gebouwen of bomen botsen. Ze beschermen voetgangers tegen aanrijdingen door voertuigen. Vangrails worden het meest gebruikt langs wegen of snelwegen om frontale botsingen en andere soorten ongevallen met voertuigen te voorkomen. Ze worden geïnstalleerd op locaties waar de kans op ongelukken groot is, zoals scherpe bochten of bochten in de weg, kruispunten, enz. Wanneer de voertuigen de vangrails raken, worden ze teruggekaatst naar de weg. Het zal dus geen andere voertuigen of gebouwen reken. Je moet ervoor zorgen dat je een heavy-duty vangrail kiest dat bestand is tegen een stevige aanrijding.

Gebruik vangrails op industriële locaties

Een andere functie van vangrails is het beschermen van medewerkers tegen verkeer op industrieterreinen. Deze vangrails kunnen geplaatst worden langs een druk gebied waar veel vrachtwagens of heftrucks staan. Deze aanrijdbeveiliging is uitermate geschikt voor diverse bedrijfsterreinen zoals magazijnen, parkeergarages en fabrieken. Door aanrijdbeveiliging in je bedrijfspand te installeren, kun je je werknemers, machines, stellingen en alle soorten goederen in het magazijn beschermen. Bij een ongeval op je bedrijfsterrein kunnen de vangrails de impact van de aanrijding minimaliseren. Het kan ernstige schade aan je werknemers en eigendommen voorkomen. De vrachtwagen raakt de vangrail zonder andere elementen in je magazijn of bedrijfsterrein te beschadigen. Om de zichtbaarheid te vergroten, kun je de vangrails verven met een felle kleur zoals geel. Zo zijn je werknemers zich meer bewust van de aanwezigheid van de vangrails. Ze zullen voorzichtiger zijn bij het besturen van vrachtwagens en heftrucks. Zoals je ziet hebben vangrails een heel aantal functies. Heb je een bedrijventerrein en ben je op zoek naar bescherming tegen botsingen? Vangrails zijn de juiste oplossing!

Comments are closed.